inici > viu... > SUGGERIMENTS PER L'ARA > ELS 7 RECURSOS PER EQUILIBRAR LA TEVA ENERGIA

ELS 7 RECURSOS PER EQUILIBRAR LA TEVA ENERGIA

14/11/2015

1. Medita una estona tots els matins

 Cada vegada que medites, des de la perspectiva del ioga o del  txikung, recol·lectes energia i la vas ajuntant, com quan juntes monedetes en una guardiola.

La pràctica no ha de ser llarga ni molt física. Empra el mètode que vulguis però fes-ho. Dedica un temps a no fer res, meditació pura i d'altre a mobilitzar o respirar el cos de forma suau i conscient.

Adapta el teu cicle de son i prova d'estar adormit/-da abans de mitjanit. LLeva't amb temps, sense brusquedat i dedica entre 10 minuts i una hora a meditar.

 A l'inici de la pràctica pot ser que no notis la diferència, però després d'un temps comences a notar com tens molta més energia, moltes petites monedes de coure "disponibles".

La bona notícia? Tot i que les facis servir, mentre segueixis meditant, la teva energia segueix augmentant!

T'aconsello que sigui el primer que fas al llevar-te, ja que aquest és el moment quan la teva ment és més poderosa.


2. Evita les farines refinades i els sucres blancs (i per defecte el menjar blanc)

Quan estàs de viatge i treballant, o simplement molt ocupat a casa teva, el més fàcil és menjar farines refinades i dolços com un sandvitx o un croissant, arròs blanc, aliments amb molta sal refinada, llet.  És el més fàcil, però no el millor....

Aquest tipus de menjars et dóna una pujada d'energia momentània, però després la baixada és molt pitjor. Per balancejar la teva energia és fonamental que els teus aliments et donin vitalitat perllongada.

Quan jo vaig reduir les farines refinades i els sucres blancs en primer lloc, i després l'arròs blanc, la sal refinada i la llet,  em vaig sentir molt millor.

T'ho recomano molt. Ja sé que no vols ser el pesat de la festa que no menja res del que hi ha, però si saps que alguna cosa no et fa bé, és la teva responsabilitat cuidar-te.


3. Dóna-li temps al sistema nerviós a restaurar-se

Adapta't als cicles diaris de llum i foscor. El teu cos ja ho prova de fer, ets tu i el teu no poder parar qui li ho impedeix.

Quan estem treballant, ensenyant, compartint, estem en mode "fer". Això col·loca al sistema nerviós en cert estat d'alerta, en on el sistema simpàtic està treballant al 100%, creant un gran desgast.

Quan hem passat tot el dia en aquest estat, li pren al sistema nerviós 30 minuts...

 • sortir d'aquest estat de "fer" (sistema simpàtic), que correspon a la llum, al dia...
 • i entrar a un estat més de simplement "ser" (sistema parasimpàtic), on el sistema descansa i es restaura, que correspon al vespre i a la nit

Per tant, per reposar la teva energia necessites tenir això en compte:

 • Una vegada que acabis de treballar i organitzar el que calgui a la llar, pren-te mitja hora per a tu. Ja sigui per meditar, donar-te un bany, caminar, el que sigui que gaudeixis molt i t'ajudi a desconnectar de la tasca i connectar amb tu.
 • Digues als teus éssers estimats que viuen amb tu que aquesta mitja hora és crucial i és teva, no negociable, i que no t'interrompin en aquest horari.
 • Després d'això, no tornis a treballar ni pensar en preocupacions. Aquesta mitja hora és perquè la transició sigui possible, després vols quedar en aquest estat de repòs i anar-te'n a dormir estant en ell.
 •  Consagra el final del dia a gaudir, estar amb tu mateix, amb els teus amics i família.

4. Retira tots els aparells electrònics del teu dormitori


Això és molt important. No estiguis revisant el teu telèfon dos minuts abans d'apagar el llum per dormir, això et treu la son i altera el teu descans.

Carrega el mòbil fora de l'Habitació. Prescindeix de tenir una televisió engegada o en stand by, despertadors electrònics, una tablet, telèfon fixe...

Desactiva el wifi i tanca realment de tota la casa ordinadors, televisions i altres aparells, prescindint del mode stand by.


5. Practica txikung o ioga sovint

Jo faig això des de fa anys  i és el gran secret del meu benestar. Lla pràctica i el temps són  fonamentals.

Com et deia abans al sistema nerviós li pren 30 minuts deixar-se anar totalment l'estat d'alerta. Practicant txikung o ioga  45 minuts entre tres i cinc cops a la setmana, ves a classes, autoaprent des de qigongcoach o qualsevol altra pàgina, llibre...


6. Desperta els teus sentits

Per balancejar l'energia és important estimular de manera suau tots els nostres sentits.

Per això et recomano que en la teva mitja hora de "desconnexió" incloguis més sentits. Per exemple...

 • Pots utilitzar cremes, encems o olis que t'agraden, despertant el tacte i l'olfacte.
 • Col·loca una música o un vídeo musical que gaudeixis. 
 • Redueix la llum de l'estança, que sigui suau, indirecta... Empra espelmes si vols...
 • Fes una passejada per un paisatge que et sigui atractiu o pel carrer, apreciant, agraint i sentint el que t'envolta


7. Abans d'anar a dormir....


 • Pren-te dos minuts per repassar tot el que has fet i com ho has fet en el dia, fes una bona recapitulació  i agraeix.Reconeix tots els talents i capacitats mentals, emocionals i físiques que has desplegat, i també on podies haver-ho fet millor. Agraeix a cada situació i cada persona.
 • Prent-te dos mitnuts més a observar que t'espera l'endemà i a projectar senti positiu i intenció de fer tot el que et calgui des de l'afecte i la bona voluntat.
 • Respira amb el ventre suaument, deixant que a cada exhalació ment i cos es relaxin....
 • Dorm

Etiquetas: meditar txikung equilibrar-energia

CONTACTA'M!!!

 • MÒBIL  646697337

 • MAIL: vfebrer@gmail.com

Formulari de contacte


 

Localizació

TXIKUNGCOACH no té lloc fixe... Anem on tu siguis

2015 © CREOWEBS. Diseñamos y creamos